Startelva: Mohamed H – Viktor T, Henke, Matte, Aman – Maksym, Bashar, Pontus, Alex – Mathias E, Oskar

Milad som spelade sista 23 minuterna som mittback.
Mohammad K som spelade sista 20 som höger yttermittfältare.
Samuel som spelade sista 17 som anfallare.
Simon W som spelade sista 17 som högerback.

Första halvlek var rätt välspelad med ett rätt bra tempo. Det skapades också en hel del målchanser, de flesta från vår sida och vi får nog också sägas ha varit det spelmässigt aningen bättre laget.

I den 12:e min uppstod matchens första riktigt heta målchans där det, åtminstone från vårt perspektiv på den sida jag stod (inte läktarsidan), verkade helt obegripligt hur det inte kunde bli mål. Alex trampade kraftfullt förbi flera spelare på sin vänsterkant och kom så gott som ända ner till kortlinjen varifrån han slog in en passning som hamnade på mållinjen och på den stod också Mathias E men på något sätt kom bolluslingen ändå inte in. Istället blev det Malmö IK (MIK) som i den 16:e min gjorde första målet som kom efter en hörna med ett par påföljande returer. De var också nära att utöka ledningen två minuter senare på ett närskott men där Mohammed räddade oss med ett bra ingripande.

I den 21:a min gjorde Mathias ett vackert kvitteringsmål när han från en position en bit utanför straffområdet satte bollen precis intill bortre stolproten. Ett par minuter efter detta slog Bashar en lika bra hörna som han alltid brukar göra. I röran framför mål tappade målvakten bollen men lyckades få tag i den i sista sekunden innan någon av de våra med lite skärpa kunnat peta in den. Ytterligare en minut senare låg bollen än en gång i MIK:s mål efter en mycket fin bollmottagning och ett lika fint avslut av Oskar vilket dock blev avblåst för offside vilket kändes rätt även om det fanns avvikande åsikter.
Därefter vidtog en period med rätt få superheta målchanser men där vi förde spelet och hade många lägen med mycket folk inne i och runt straffområdet. Dock rann dock ofta snygga anfallskombinationer bara ut i sanden när vi skulle komma till avslut.

Mot slutet av halvleken tog MIK över spelet och kom i 44:e min också till ett mycket bra ostört skottläge en bit inne i straffområdet men skottet som visserligen fick den skruv skytten önskade men gick någon meter över/utanför det kryss han siktade mot. Detta var dock inte det sista att notera innan pausvilan. Precis innan den slog Bashar ytterligare en hörna där Alex med en nick från väldigt nära håll inte riktigt lyckades få in bollen.

Andra halvlek blev sedan som helhet mycket mindre händelserik. Rättare sagt sedan MIK punkterat matchen med tre mål de första 9 minuterna (det andra och tredje bara med en minut emellan). Det första kom efter en frispark från Hicham Ali – som väl måste vara seriens bästa spelare, åtminstone den nyttigaste för sitt lag, även om man också har flera andra duktiga spelare är jag övertygad om att MIK hade varit ett oerhört mycket svagare lag utan honom – som petades in från nära håll av en spelare som enligt många befann sig klart offside. Själv uppfattade jag aldrig detta. Nästa mål kom på en frispark från samma Hicham Ali som jag och alla runt mig uppfattade som tämligen otagbar men där vissa haft en annan åsikt. Det tredje målet kom sedan på ett ödesdigert missförstånd mellan två av våra spelare som helt friställde en av deras spelare som inte gjorde något misstag.

Därefter kändes matchen avgjord. Vi kämpade på för att komma in i den igen men lyckades inte komma till några direkta farligheter alls trots att vi nu spelade väldigt offensivt. Denna offensiv ledde förstås till stora kontringsmöjligheter för MIK som de var dåliga på att utnyttja. Ett extremt exempel på denna oförmåga var när de kom fyra mot vår enda på vår planhalva men där bollföraren inte alls tittade upp utan slog bollen i famnen på Matte. Detta skedde i den 65:e min. I den 74:e tvingade de Mohamed till en mycket bra reflexräddning på ett närskott.

Rent allmänt sjönk bolltempot och intensiteten från första halvlek betydligt och det uppstod också jättestora ytor som ingen utnyttjade

Slutligen kan väl noteras att det i MIKs laguppställning fanns hela tre spelare med ett förflutet hos oss.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 5-3 Avslut på mål: 6-10 Avslut utanför: 12-10